Blog


Bekonowe brownie

Bekonowe brownie

Tak, dobrze słyszeliście. Bekonowe. Bekon  w środku, i na wszelki wypadek również i na wierzchu. Żeby nikt nie miał wątpliwości.

A co poza bekonem? Wszystko co najlepsze – dużo czekolady, masło,..

Czytaj więcej
Mięta vs zielona herbata

Mięta vs zielona herbata

Oba smaki pyszne i orzeźwiające Który wybrać? Najlepiej upiec, i dopiero potem wybierać ulubione!

Przepis:

125 g mączki migdałowej
200 g cukru pudru
90 g białek
szczypta soli
pół łyżeczki soku z..

Czytaj więcej
Rogaliki Marcińskie

Rogaliki Marcińskie

Albo może lepiej Rogale a’la Marcińskie, bo po pierwsze są z ciasta drożdżowego a nie francuskiego, a po drugie wypełnione makiem czarnym a nie białym. Poza tym znacznie mniejsze, właściwie to..

Czytaj więcej
Muffiny z lemon curdem i malinami

Muffiny z lemon curdem i malinami

Jak dla mnie rewelacja Muffiny są wilgotne, mają cudownie chrupiącą skórkę  i zaskakują połączeniem malin oraz cytrynowego kremu.

Do tego przepisu najlepiej pasują maliny mrożone – łatwiej..

Czytaj więcej