Cukiernia Pianka – otwieramy. Hello World!


Cukiernia Pianka – otwieramy. Hello World!

I stało się! Podwoje pracowni cukierniczej Pianka są już oficjalnie otwarte!

 

IMG_0151_1

Dla wszystkich tych, którzy mnie nie znają – nazywam się Janka. Desery to moja pasja odkąd tylko pamiętam. Kunsztu cukierniczego uczyłam się sama – z książek, z telewizji, z Internetu, od rodziny i od znajomych. Zbierane, i latami dopracowywane przepisy, stały się moim kapitałem, który postanowiłam wykorzystać w dobrym celu – tworzeniu najlepszych i najpiękniejszych deserów.

20141115_183322

Dlaczego desery są dla mnie takie wyjątkowe? Bo kojarzą się z najmilszymi chwilami – urodzinami, ślubami, wesołymi uroczystościami. Tam gdzie powód do radości i świętowania, tam tort, który podkreśla wyjątkowość danej chwili. I właśnie to jest najwspanialsze, że przygotowując desery z sercem, mogę być częścią Waszych wyjątkowych chwil.

Desery to połączenie doskonałego smaku i wyjątkowego wyglądu. Babeczka także potrafi być dziełem sztuki! W swoich pracach staram się połączyć pyszny smak i szczególny wygląd. Wszystko z umiarem – przez przesładzania i w dekoracji, i w zawartości cukru. Wybieram najlepsze składniki – prawdziwe masło, śmietanę, serek mascaropone, czekoladę, owoce… Stronię od chemicznych aromatów i ulepszaczy. Po co? Natury się nie poprawia!

IMG_0154_1

IMG_0168

Pracownia mieści się w Warszawie, przy ul. Arkuszowej 73/2c. Pod ten adres można udać się w celu odebrania zamówienia. Istnieje również możliwość wysłania zamówienia kurierem. Serdecznie zapraszam wszystkich chętnych, do zapoznania się z moją ofertą, śledzenia moich poczynań w mediach społecznościowych, i do kontaktu. Wszystkim niezdecydowanym chętnie doradzę, podpowiem i pomogę:)

 

Pozdrawiam

Janka Pianka