Deser truskawkowy w słoiczku


deser_truskawkowyDeser truskawkowy: wersja mobilna. Do słoiczka wkładasz wszystko, czego potrzeba do uzyskania deseru idealnego: wilgotny biszkopt nasączony syropem cytrynowym, delikatny mus z białą czekoladą i dojrzałe, pachnące, cudowne truskawki. Na wierzch trochę wiórków z białej czekolady… Zamknąć słoik i gotowe!

deser_truskawkowyTo klasyczne połączenie smaków jest nie tylko pyszne i orzeźwiające, ale również należy do tych deserów, które po zjedzeniu jednej porcji pozostawiają niedosyt i zmuszają nas do rozglądania się za dokładką.

deser_truskawkowyWięc jeśli nie chcesz narazić się na niedosyt, koniecznie zrób od razu kilka słoiczków na zapas.

deser_truskawkowydeser_truskawkowyPrzepis: Mus z białej czekolady: ubij na sztywno 200 ml śmietanki i delikatnie zmieszaj z 100 g roztopionej, lekko przestudzonej czekolady białej. Na syrop cytrynowy zmieszaj 100 ml wody, łyżkę cukru i sok wyciśnięty z jednej cytryny.

Zmierz średnicę pojemnika, w którym chcesz zrobić deser. Z wcześniej upieczonego biszkoptu powycinaj kółka odpowiedniej średnicy i nasącz je syropem cytrynowym. Do naczynia nałóż kolejno: biszkopt, owoce, mus, wiórki czekoladowe… i tak aż do zapełnienia naczynia deserem :)




+ Nie mam komentarzy

Dodaj swój

Comments are closed.